Det er en stor fornøjelse at udvælge de sorter som man vil prøve kræfter med i den kommende sæson. Jeg bruger selv mange efterårs timer på at søge igennem internettet og lære om nye og spændende sorter. Der findes tusindvis af forskellige slags med forskellig styrke, smag og størrelse – og jeg tror det lidt er det der gør det spændende for mig.

Her på siden kommer jeg til at beskrive de frø som jeg selv har beskæftiget mig med – eller som jeg har planer om at prøve. Men jeg vil anbefale folk selv at søge på mange sider, da jeg endnu ikke er stødt på en enkelt hjemmeside der havde alle sorter med beskrivelser. Der findes sider der har rigtigt mange chili sorter – men der er en tendens til at jo flere der er, jo kortere bliver beskrivelserne.

Så den klare anbefaling er at kigge bredt, og ikke holde sig til en enkelt kilde for infomationer.

Nå! Men det er som sagt let af finde og købe chilifrø – Husk på at frø holder (normalt) i 2 år – og det er jo et plus da man let kommer til at købe for mange .. på den anden side er det let at komme af med sine planter hvis man nu får spiret lidt mere end man selv kan håndtere. De fleste kender sikkert en der har en plads i sin vindueskarm til en smuk og frodig chili plante.

Der findes også forums som chilifan.dk, hvor folk gladeligt bytter af deres selvhøstede frø, med frø de ikke selv har. Jeg er selv typen der køber hvis jeg støder på en ny chilisort som jeg bare må forsøge mig med.


Skriv et svar