Chili kan spires året rundt hvis man har det rigtige udstyr. Hvis man følger de danske årstider og ikke benytter hjælpe midler, så anbefaler de fleste at man starter tidligst i slutningen af januar, og senest i starten af marts. Problemet er at jo senere man starter, jo senere på sæsonen får man chili – men jo tidligere man starter, jo mere vil de nye spirede chiliplanter savne solen og strække sig langt efter lyset.

De optimale spirings forhold for chilifrø ligger i mellem 20 og 30 grader, alt efter sorten. De fleste vil nok anbefale diverse spirings jordblandinger, men selv har jeg ikke haft nogen problemer med at få dem til at spire i helt almindelig potte-jord.

Mine første chili plantede jeg sidst i oktober, og de har klarede sig fint uden kunstigt lys eller varme. Jeg har dog måtte presse dem lidt ved at tørre ind, således at de ikke groede alt for tynde og høje.

Man behøver ikke det vilde udstyr for at komme i gang med at spire sin chililfrø – en let og effektiv måde er ved at benytte bunden af en mælkekarton, fylden den med jord, ligge 3-4 chilifrø ovenpå – så vande dem og ligge 0,5 cm løs jord ovenpå.

Tilsidst dækker man dem med plastfolie og placere dem et lunt sted til de spire. I vores hus passer mælkekartonen som fod i hose til at stå oven på en lun radiator. Billigt, effektivt og simpelt. Når de spire piller man så bare folien af, og placere dem et lyst sted.


Skriv et svar