Det kræver ikke det store at dyrke chili i sin fritid, og selvom vi måske ikke har de samme betingelser her i norden som man har i sydamerika, kan det uden de store midler sagtens lade sig gøre at dyrke sine chili selv.

Der er en stor tilfredsstillelse ved at dyrke sin egne chili – at se dem gro fra frø, og ende op med en frodig chiliplante fyldt med frugter er en fornøjelse i sig selv. Derudover har man muligheden for at gro eksotiske chili som man ikke lige kan købe i det lokale supermarked.

For mig er en stor del af fornøjelsen at finde de sorter som man ønsker at forsøge sig med. Der findes chili i tusindvis af arter og sorter der alle har deres egen smag, styrke og formål – og selvfølgelig er der også forskel på hvilke der passer bedst til det danske klima.

Opstarten og selve sæsonens forløb afviger ikke det store om man har et drivhus, eller bare skal have en enkelt plante eller to stående i vinduskarmen.

Der hvor man kan påvirke planten mest, er som så meget andet i opstartsfasen – en god start på livet vil give en mere robust og sund plante – som i enden vil producere mere hvorind planten bliver placeret.

Så hvad enten du har have eller ej – om du bor i lejlighed med altan – har et drivhus eller en udestue – så er der ingen undskyldning for ikke at dyrke sin egen chili.
Alt hvad der kræves er et par chilifrø, lidt jord og et par potter. Så er man i gang.

Kategorier: Om chili

Skriv et svar