Frilands Chili

Her i norden er vi desværre lidt begrænsede når det kommer til at have Chili i haven. Det kan dog lade sig gøre at gro dem friland , men husk nu at vente til du er helt sikker på at sommeren er kommet. De fleste chili sorter tåler ikke kulde, så nat-temperaturen skal være minimum 10 grader (mange sorter kan klare mindre, men ikke i længere perioder).

Derudover skal du sørge for at placere dem et solrigt sted, og helst lidt i læ, så de er beskyttet mod vind og vejr.

Chili på friland

Chili på friland

Chili i krukker

Alternativt kan man have sine Chili i krukker. På denne måde kan man lettere flytte dem ind igen, hvis der nu kommer et par nætter der ikke er så varme. Hvis man har udestue kan man også sætte dem der når efteråret banker på døren, og derved forlænge deres sæson betydeligt.

Det pynter at have Chilier ståede i potter på terassen – de findes mange sorter med farverige frugter, som udover at kunne spises også er yderst dekorative.

Chili vokser efter de forhold de har – så man kan sagtens gro mindre chilier i mindre krukker som man kan have på havebordet. Der skal man sørge for at vælge en af de mere buskede sorter og gerne med mindre frugter. De vil i en lille krukke (2-3 liter) også give et rigtigt pænt udbytte man kan bruge i løbet af sommeren.

Hvis man planter i store krukker kan man sagtens få 100+ chilifrugter på en enkelt plante i løbet af sæsonen – så man kan hurtigt ende op med rigtigt mange chili hvis man har flere planter.

Man skal også huske på at chilier faktisk er flerårige planter, så det er man har dem i krukker gør det lettere at overvintre.


Skriv et svar