Der er ingen tvivl om at et drivhus vil pynte drastisk på dit udbytte af chili.

Fordelen ved at have et drivhus er at man forlænger sæsonen – den nordiske sommer starter tidligere, og slutter senere i dit drivhus. Dine chili planter vil trives og gro til deres maksimale potentiale her. En anden stor fordel er at man kan benytte sig af kapilærkasser – disse kasser vil gøre at du ikke skal vande så ofte, og mængden af jord til rådighed for de enkelte planter vil gøre at de vil vokse sig store og stærke.

En udestue kan også benyttes som ”drivhus” – da der både er lys og varme der.


Der findes mange sorter der af en simpel årsag skal plantes i drivhus – nemlig varmen. Derudover er der andre chili der med fordel kan plantes i drivhus fordi de kræver en lang sommer – mange af dem kan sagtens plantes i udestuen eller i vinduskarmen.

De fleste der sælger frø beskriver også hvor de enkelte sorter trives – så frygt ikke at du kommer til at købe forkert ind til friland.

Personligt ser jeg også størrelsen på frugten, som et argument for at den skal i drivhuset – 15-30 cm lange frugter passer ikke ind på vinduskarmen – og hvordan man end vender og drejer det, giver det også en mere udsat plante på grund af vægten fra frugterne.Tit vil disse planter også blive store hvis de får muligheden for det.

Blandt disse planter er den ”normale” peberfrugt (aka Bell), og de store søde chilier som ”Sweet banana” og ”Bulls horn”.


Skriv et svar