Tomater er ikke svære at få til at spire, men der er nogle ting, man bør være opmærksom på.

Først og fremmest kan det ikke betale sig at så sine tomatfrø for tidligt. Sidste sæson kriblede det så meget i mine fingre for at komme i gang, at jeg fik sat frøene allerede i februar. Det kan ikke anbefales, for planterne blev meget ranglede grundet for lidt lys, og samtidig løb jeg ind i problemer, da planterne blev store nok til at burde blive plantet om, for der var det stadig alt for koldt ude. Dertil løb vi tør for gode vindueskarmspladser, hvilket kostede livet for enkelte af mine tomater.

I år (2013) har jeg besluttet at vente, og derudover bygge en mistbænk, som jeg forhåbentligt kan putte tomaterne ud i, når det bliver varmt nok.

Man bør tidligt starte med at så sine tomater i midt marts og kan med lidt held så så sent som maj, og stadig opleve at få tomater. Tomater spirer ved 24-27 grader, så derfor er forspiring indendørs nødvendigt – gerne over en radiator eller ved en anden varmekilde. Så snart frøene er spiret skal de fjernes fra varmekilden og helst stilles ved ca. 18 grader med så meget lys som muligt. Det er vigtigt på dette tidspunkt, at de ikke tørrer ud og at væksten ikke går i stå. Derfor skal man ompotte sine tomater, når man kan se rødderne i bunden af potten.


Skriv et svar