En lækker salsa der kan laves med den chili (helst rød) man nu ønsker.

Antallet af chili variere efter hvilken chili man bruger, og hvor stærk man ønsker den – jeg har her brugt Scotch Bonnet Orange.

Salsa’en er let og hurtig og lave – mængden her er til et lille syltetøjsglas.

Ingredienser:

Salsa Roja - ingridienser

Salsa Roja – ingridienser

1-2 fed hvidløg
7-10  blandede tomater, gerne godt modne
3-4  chili
1 lille løg
1-2 spsk. solsikkeolie
2-3 spsk. oliven olie
1/2 tsk. havsalt

Vejledning:

Start med at hakke dine chili, hvidløg og løg. Opvarm så en lille pande med solsikkeolien. Rist dine chili, løg og vidløg i olien.

Mens det rister på panden, kan du hakke dine tomatter så fint som du nu ønsker det. Når de er hakket, kan du smide dem på panden, og skrue lidt ned for varmen.

Det skal nu stå og simre i 10-20 minutter, hvorefter du smager til med salt.

Tilsidst kan du slukke for varmen, og tilføje den ønskede mængde olivenolie – det er helt klart en smagssag hvor meget olie man ønsker at putte i – personligt fortrækker jeg ikke så meget olie i når det er en salsa.

Lad det køle lidt, og hæld det på et glas – du kan bruge det som tilbehør til alle retter du ønsker at give et lille “kick”.

Salsa Roja

Salsa Roja

Svært at sige hvor længe det kan opbevares, men stil det i køleskabet, og hvis du er som mig så er det alligevel væk inden ugen er omme 🙂


Skriv et svar