Opskrifter

  • Tabasco sauce (Lagret)

    Dette er en opskrift der kommer tæt på den originale Tabasco Sauce. Som bonus så kan man bruge opskriften med grønne frugter, eller en hel anden sort hvis man har lyst til det.

    Opskriften kræver at man trækker væsken fra chilierne – så de skal være friske og kødfulde. På Avery Island bruger de den oprindelige “critique baton rouge”, en rød pind tonet til den nøjagtige farve, svarende til de chili der skal høstes. Chili der ikke matcher “pinden” bliver ikke brugt.

    Husk – gamle eller over-tørrede peberfrugter er nøglen til at det mislykkes. Dette gælder for alle Hot Sauce opskrifter som bruger friske chili peber.

    Ingredienser:

    Røde Tabasco chili peber
    Havsalt
    Hvidvinseddike
    (Se mængden af hver nedenfor.)


    Vejledning:

    Forbered “mash”

    Blend peberfrugter (alle antal kan bruges), inklusiv frø men uden stilken (den øverste grønne del kan beholdes) til en “flydende” pasta. Tilsæt 25-50g havsalt pr. liter blended chili (kan variere i forhold til chiliens kvalitet). Put blanding af chili og salt i en gærkrukke med låg. (En krukke hvor dampe kan komme ud, men luft ikke kan komme ind). Alternativt kan man bruge en krukke hvor man bruger en underkop som låg.

    Lagring

    Tillad at blandingen at “gære” i mindst 1 måned. Husk på at McIlhenny (den originale Tabasco Sauce) lagre deres Tabasco peber i 3 år!

    Blanding kan stå mørkt ved stuetemperatur.

    Efter gæringen er færdig, placeres blandingen i en ny ren og steriliseret glaskrukke. Tilføj hvidvinseddike efter (mængde efter smag) og lad den stå i omkring en uge for at “blande” alle ingredienserne sammen.

    Saften

    Kør blandingen gennem en fin si – eller benyt et ostelærred/saftlærred ved at ligge det i en skål, hælde blandinge i og “vride” lærredet indtil al saften er udvundet.

    Smag til med salt, og hæld så saften på flasker. Flaskerne opbevares køligt.

En verden af frø