Opskrifter

  • Syltede Jalapeños (Mexico style)

    Disse syltede peberfrugter er en lækker tilføjelse til et hvert måltid – og lagen kan også tjene som en fantastisk smags “booster” for andre retter. Alle former for grøntsager, såsom svampe, grønne bønner, eller blomkål kan kombineres med syltningen (eller erstatte nogen af dem der allerede er i opskriften)

    Sennep kan synes lidt usædvanligt i en mexicansk opskrift, men det er faktisk ret almindeligt i nogen Mexicanske områder. Brug almindeligt gul sennep, hvis det er hvad du har, ellers Dijon hvis du foretrækker det.

    Ingredienser

    • 15-20 jalapenos
    • ½ kop olivenolie
    • 2 mellemstore hvide løg, skåret i “både”
    • 2 store gulerødder, skrællet og skåret i stave
    • 2 rødbeder skåret i skriver
    • 18-20 fed hvidløg, pillet
    • 3 kopper cider eddike
    • 1½ kop vand
    • 3 spsk havsalt
    • 3 laurbærblade
    • 3-4 friske timian kviste
    • 3-4 friske merian kviste
    • ½ lime, skåret i skiver
    • 1 ½ spsk sukker
    • 2 tsk Dijon sennep
    • 12 allehånde bær, groft knust
    • ½ tsk sort peber

    Vejledning

    Skær to slidser med en kniv på hver side af dine jalapeños. Begynd omkring 1 cm fra stilkenden og slut omkring 1½ cm fra den spidse ende.

    Varm olien i en gryde over medium-lav varme. Tilsæt jalapeños, løg, gulerødder, rødbeder og hvidløg og kog op under omrøring, indtil alle grøntsagerne er blødgjort (men ikke brunet) – ca 10 minutter.

    Tilsæt eddike, vand, salt, laurbærblade, timian, merian, lime, sukker, sennep, allehånde og peberkorn. Bring i kog, og lad den simre. Smag og tilsæt lidt mere vand, hvis blandingen er for “skarp” til dig. Husk dog, at det vil “bløde lidt op” med tiden. Lad det simre i 15 minutter. Tag gryden af og hæld det i rene stereliserede glas. Opbevares i køleskab og vil holde op til 6 uger så længe de er nedkølet, og alle grønsager er dækket væske.

    Tip: Lad den hvile i op til to uger inden du begynder på den – på denne måde forsvinder lidt af styrken i chilierne.

En verden af frø