En lækker salsa der kan laves med den chili (Rød) man nu ønsker. Antallet af chili variere efter hvilken chili man bruger – jeg har her brugt Chicanna Purple, men benytter den mest med “Chili Ancho”.

Salsa’en er let og hurtig og lave – mængden her er til 1-2 personer.

Ingredienser:

1-2 fed hvidløg
7-8 cherry tomater
3-4 tørrede chili
1/2 lille løg
1 dl vand
2-3 spsk. oliven olie
1/2 tsk. havsalt
1 tsk. tomatpasta

Vejledning:

Start med at grov hakke dine hvidløg og løg, og skær dine tomater i halve. Opvarm så en lille pande til tæt på max. temperatur. Rist dine tørrede chili i 20-30 sekunder på hver side – pas på de ikke blive brændt. Hak så dine chili (du kan fjerne frø hvis du ikke vil have din salsa alt for stærk).

Put løg, hvidløg, tomat og chili i en blender (eller brug stavblender). Tilføj salt og vand og blend det til en passende konsistens. Det må gerne have lidt struktur!

Varm olien op i din lille pande, og vent til det er godt varmt. Når panden er varm hælder du indholdet på mens du rører det godt igennem – skru ned for temperaturen. Tilsæt herefter tomatpastaen og lad det koge godt ind. Smag til med salt og peber.

Hæld så i en klargjort beholder, eller lille skål – lad det køle og nyd det til din mad 🙂

Kategorier:

Skriv et svar