Opskrifter

  • Mexicansk Chorizo

    Dette er en mexicansk udgave af chorizo. Til forskel fra den spanske version, så bliver den ikke benyttet som pølser, men er en fars som man så kan bruge til forskellige ting.

    • Steg det som tilbehør til røræg – sammen med ost i tortillas er det den mexicanske ret “Huevos con chorizo”
    • Brug det sammen med bønner eller tomatsauce – til tacos eller tortillas
    • Benyt det på dine hjemmelavede pizzaer

    Denne opskrift er krydret, men ikke så stærk igen – chili kan udskiftes hvis man ikke har de samme til rådighed.

    Ingredienser

    • 10 tørrede guajillo chili
    • 7 tørrede arbol chili
    • 4 tørrede New Mexico chili
    • 2-3 løg
    • 4-5 fed hvidløg
    • 350 ml æblecider eddike
    • 2 spiseskefulde spids-kommen
    • 2 spiseskefulde Mexicansk oregano
    • 2 spiseskefulde salt
    • 1 spiseskefuld peberkorn
    • 3/4 spiseskefuld kanel
    • 1 1/2 kg hakket svinekød

    Vejledning

    Fjern frø og stilke fra dine chili og placer dem i en stor pande. Rist dem ved høj varme i ca. 1 minut på hver side, hvorefter du fjerner panden fra den varme plade.

    Hak dine løg og hvidløg groft og spred dem udover dine chili. Hæld din æblecider eddike i et gryde og varm det godt op. Hæld det over dine chili, løg og hvidløg. Sæt en tallerken eller lignende oven på for at holde det hele dækket af eddiken. Panden kan så dækkes med en låg eller lignende, hvorefter den får lov til at stå og trække i en times tid.

    I mens kan du hælde alle krydderierne op i en morter, og kværne det til pulver.

    Når der er gået en time hældes chili, løg, hvidløg, eddike og krydderierne op i en blender og blendes til en tykflydende “pasta”. Hvis nødvendigt kan der tilføjes lidt ekstra eddike. Herfter skal det køle helt – gerne i køleskabet.

    Til sidst blander du farsen sammen med din chorizo pasta – søg for at det hele bliver blandet godt sammen! Når du er færdig kan du pakke det i portions passende poser, og fryse dem ned.

    Den friske fars er så klar til at blive brugt efter behov 🙂

En verden af frø