Overvintring af Chili

Man kan med fordel forsøge at overvintre sine Chili. Det skal siges at dette er en guide til at overvintre chiliplanten ved at få den til at gå i dvale. Som løvplante kan chilier tabe alle bladene som vi selv kender det fra naturen i Danmark.

Bonussen ved at overvintre sin chili, vil vise sig som et større udbytte og tidligere modne chilier.

Når det er sagt, skal det sige at det ikke er let, men helt klart forsøget værd. Nogen sorter er bedre til det end andre, men min anbefaling er at man bare forsøger sig frem. (Der findes også en lettere metode, der i alt sin enkelthed går ud på at man klipper dem ned og stiller dem et varmt og lyst sted i huset, og så behandler dem som en stue plante indtil de kan komme ud igen året efter)

Tid til overvintring

Når efteråret for alvor banker på og temperaturene begynder at komme langt ned er det på tide at få de chili man vil overvintre på plads. De kan ikke overvintre i drivhus eller udestue, medmindre de er opvarmet. Så man skal have et lyst men køligt sted som de kan placeres vinteren over.

Forberedelse

Der er lidt delte meninger om hvordan man bedst får sine chili til at overleve vinteren. En ting er dog sikkert, og det er at den skal placeres i en potte eller krukke. Man kan med fordel vælge en så lille krukke som muligt, da man ikke ønsker at planten skal vokse over vinteren.

Når man har placeret den i potten, kan man klippe den drastisk – chili kan tåle en del så man kan godt klippe den ned til en 15-20 cm højde, og trimme den godt i siderne hvis den er busk-agtig. Herefter skal den så placeres der hvor den kan opholde sig vinteren ud.

Frem mod forår

I løbet af vinteren vil den nok tabe stort set alt hvad den har af blade. Den skal ikke vandes for ofte, et par gange om måneden er rigeligt (eventuelt tilsat en lille smule gødning).

Når man runder nytår og dagene begynder at blive lysere vil der begynde at vise sig nye skud på planten, og den skal langsomt vandes mere og mere. Man kan trimme den lidt igen hvis den bliver for ranglet.

Hvis planten klare sig helt frem til foråret vil du se at den vil blive stærkere og mere frodig end året før – og at du kan høste chili så tidligt som maj.


Skriv et svar